Chat with us, powered by LiveChat

Cartoon Animaties Basis

785,–
btw vrij
Cartoon Animaties Basis

We kennen allemaal Mickey Mouse, Bugs Bunny en de meer hedendaagse Sponge Bob square pants. Maar hoe komt het dat deze cartoonfiguren zo geloofwaardig en humoristisch overkomen en hoe komt het dat de bewegingen zo vloeiend zijn? Wat is het geheim dat deze animatiestudio's zelfs vandaag de dag nog toepassen? Dit en meer leer je in de cursus Cartoon Animaties Basis in twee lesdagen.

Is deze cursus voor jou?

Cartoonanimatie is geschikt voor enigzins ‘savvy’ computer creatievelingen die de stap naar bewegend beeld willen maken en dan met name naar bewegende cartoonfiguren. Een voorliefde voor strips en illustratie is een pré. Het is handig als je affiniteit hebt met tekenen maar geen vereiste. Omdat animatie een tijdrovend proces is, wordt geadviseerd in de tussenweek ca. 4 tot 5 uur aan huiswerk te besteden.
Animatie wordt vandaag de dag gebruikt voor tal van communicatieve doeleinden. Denk hierbij aan webseries, commercials, uitleg-animaties of trainingsfilmpjes. Animatie spreekt tot de verbeelding en heeft als voordeel dat het complexe materie op een simpele manier kan uitleggen.
 Ben je grafisch vormgever en zoek je naar een manier om beweging in jouw werk in te zetten? Ben je een jong aanstormend talent en had je altijd al een webserie willen beginnen? Ben je als marketeer op zoek naar een persoonlijke aanpak voor een sales pitch? Of ben je gewoon benieuwd hoe animatiefilm wordt gemaakt? Dan is dit een geschikte cursus voor je.

Wat leer je?

Cartoonanimatie Basis (met Adobe Animate CC en Adobe Premiere CC) is een creatieve cursus waarin je de fijne kneepjes van het vak van een 2d-teken-animator leert. Je krijgt inzicht in de totstandkoming van een animatieproductie en je leert hoe je aan de hand van bewegend beeld een cartoonfiguur tot leven brengt. Aan het eind van de cursus ben je een expert in 'frame by frame' animeren in Adobe Animate CC, beheers je geluidsmontage in Adobe Premiere en heb je een eigen animatiefilm in handen, bijvoorbeeld voor je portfolio. Je pitcht je idee aan medecursisten waardoor je snel leert wat wel en niet werkt. Je wordt begeleid door een animatieprofessional die je bij elke stap persoonlijk advies geeft.

Onderwerpen

  • Introductie Adobe Animate CC
  • 'frame-by-frame' animatie
  • Character design, kleuren en inkten
  • Keyposes en inbetweens
  • '12 principles of animation'
  • Klassieke animatietheorie
  • Emoties en lichaamstaal
  • Storyboard
  • Introductie Adobe Premiere Pro
  • Geluid monteren en zoeken

Wat heb je nodig?

Hard- en software

Tijdens de lessen werk je in principe op je eigen laptop (Windows of MacOS). Je hebt een Adobe-CC-licentie nodig om Animate en Premiere Pro op je laptop te installeren. Bij huur van een laptop is dit inbegrepen. Het is het makkelijkst als je de Engelse versie installeert. Het werken met een muis is mogelijk maar niet aan te raden. Een tekentablet is wel gewenst. Instapmodellen zijn de Wacom Bamboo of Wacom Intuos. Zorg dat alle drivers voor aanvang van de cursus geïnstalleerd zijn. Er is een klein aantal tablets beschikbaar voor verhuur.

Benodigde voorkennis

Een voorliefde voor strips en illustratie is een pré. Het is fijn als je affiniteit hebt met tekenen en grafische programma’s maar geen vereiste. Deze cursus is op mbo/hbo werk- en denkniveau.

Startdatum
datum
sessies
Tijdstip
Plaats
Thu
7
November
Nov
.
2024
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Utrecht
Thu
6
March
Mar
.
2025
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Tue
22
July
Jul
.
2025
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Tue
21
October
Oct
.
2025
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Utrecht
Tue
3
February
Feb
.
2026
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Wed
17
June
Jun
.
2026
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Thu
15
October
Oct
.
2026
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Utrecht
Tue
9
February
Feb
.
2027
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Ik meld me aan
Ik meld me aan