Mocht je ontevreden zijn over de cursus, dan restitueren wij voor 2-daagse cursussen 50% van het cursusbedrag. Je dient dan na de eerste cursusdag melding te maken van je klacht. Voor 8-weekse cursussen restitueren wij 75% van het cursusbedrag. Je dient dan uiterlijk na afloop van de tweede cursusavond of -ochtend melding te maken van je klacht. Voor de jaarcursus geldt een tevredenheidsgarantie.
Ja. Voor zowel de dagcursussen als de ochtend- en avondcursussen ontvang je een certificaat van deelname. Gedurende deze cursussen doe je wel een aantal tests (quizzen), maar geen examen.
Voor de 7-weekse cursussen krijg je huiswerk mee naar huis. Dat is niet verplicht maar wordt sterk aangeraden. Reken op een studiebelasting van 2-5 uur per week. Voor de 2-daagse cursussen krijg je in principe geen huiswerk mee naar huis. Als je hierom vraagt, zullen we je wel huiswerk meegeven. Werken aan eigen projecten is in alle gevallen aan te raden. Dit wordt ook besproken tijdens de lessen.
Na je aanmelding, krijg je een bevestigingsmail met informatie over de cursus, de cursuslocatie en -tijden en eventueel over de installatie van de benodigde software. Je ontvangt vooraf een factuur die je voldoet via je bank of one-click-Paypal. Het cursusmateriaal ontvang je aan het begin van de cursus. Bij 8-weekse cursussen krijg je van de docent tijdens de eerste les een 'cursussleutel' die toegang biedt tot het online cursusmateriaal.
Ja, we zijn bezig met de ontwikkeling van andere grafische cursussen waaronder concept-cursussen (over vormgeving, kleurenleer, typografie etc.) maar ook cursussen als Affinity Designer, Canva en Spark. Schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van nieuwe cursussen en ontwikkelingen.
De leeruitkomsten van de basis pakketcursussen zijn goed te vergelijken met een rijbewijs: je kunt na de cursus zelfstandig de weg op en zult in staat zijn op professioneel niveau werk af te leveren. Maar net als met een rijbewijs zul je wel ervaring moeten opdoen om nog beter en efficiënter te worden. Dat kan het best in de maanden direct na de cursus. De voornaamste redenen dat leeruitkomsten niet worden gehaald zijn gebrek aan oefentijd en gemakzucht. Niet talent maar inzet is bij dit soort pakketcursussen de sleutel tot succes. Je leert creatieve gereedschappen toe te passen maar het leren van deze gereedschappen zelf is geen creatief of kunstzinnig proces.
Vanzelfsprekend zijn er ook puur grafische cursussen (zoals de introductiecursus Grafische Vormgeving). Hierbij ligt de nadruk nog meer op grafisch en typografisch inzicht. Denk aan kleurenleer, beeldtaal, het creatief ontwerpproces en universele ontwerpprincipes.
Als je nog niet eerder een grafische cursus hebt gevolgd, is het lastig te beoordelen welk opleidingsinstituut of welke cursusaanbieder de meeste waar voor je geld biedt. Om je hierbij op weg te helpen, hebben we een artikel gepubliceerd met een checklist van de verschillende aspecten die bij grafische cursussen spelen: klasgrootte, lesvormen, lesmateriaal en docenttypen. Ook is een lijst van opleidingsinstituten voor kortdurend grafisch onderwijs toegevoegd. Lees het artikel op LinkedIn.
Tijdens de jaarcursus bouw je een grafische portfolio op. Bij elk hoofdblok (introductie GV, InDesign, Photoshop, Illustrator en WP) hoort een eindopdracht. Dit zijn voor het merendeel gedeeltelijk vrije opdrachten (bijv. voor InDesign: o.a. vormgeving en opmaak van een tijdschrift naar keuze). De resultaten hiervan zijn gericht op je portfolio.
Daarnaast verbinden wij ons geregeld aan freelance opdrachten uit het bedrijfsleven. Deze worden indien mogelijk aan de jaarcursisten doorgespeeld. Een voorbeeld uit 2018: de ontwikkeling van een huisstijl voor een farmaceutische startup. Ook deze ‘opdrachten uit het bedrijfsleven’ zijn bedoeld voor je portfolio. Vaak zal de door de opdrachtgever uitverkoren student-ontwerper de verdere uitwerking van deze case tegen betaling verrichten, dus het is zeer goed mogelijk dat je in je studiejaar reeds een of meerdere klanten werft.
Heb je een budget van je werkgever ontvangen voor een of meerdere opleidingen? Eventueel als afvloeiingsregeling? Voor vragen hierover kun je telefonisch contact met ons opnemen.
Er zijn veel subsidieregelingen die werkgevers kunnen aanvragen voor het (bij)scholen van personeel. Een van de mogelijkheden: A&O Fonds Grafimediabranche. Ook voor ZZP-ers. Op provinciaal niveau zijn subsidies en scholingsvouchers aan te vragen. Kijk bijvoorbeeld bij de provincie Overijssel. Startende ondernemers kunnen ook vaak terecht bij de provinciale KvK.
Andere mogelijkheden zijn scholingsregelingen via het UWV, gemeenten, regionale of landelijke sectorplannen en andere scholingsfondsen zoals het ESF. Tot slot is er sinds 2014 een Subsidieregeling praktijkleren. Dit behelst een tegemoetkoming voor een werkgever in de kosten voor de begeleiding van een leerling of student.
Een particulier die zelf de cursus betaalt, kan maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van zijn inkomstenbelasting. Het cursusgeld mag onder de volgende voorwaarden worden afgetrokken:
Je hoeft bij aanvang van de cursus niets van het specifieke pakket te weten. Wel is een gemiddelde computerkennis gewenst. Een online-test hiervoor is in ontwikkeling. Als je daarentegen bang bent dat een basiscursus voor jou te gemakkelijk zal zijn, schakel je na de eerste lesdag kosteloos over naar de eerstvolgende lesdag van de gevorderde cursus. Overigens blijkt een basiscursus ook voor cursisten met 'een beetje ervaring' meestal toch de juiste keuze.
Niveauverschillen tussen cursisten zijn normaal. Door kleine klassen en eventueel extra (eenvoudige of moeilijke) oefeningen proberen wij de lesstof op het specifieke niveau van elke cursist af te stemmen.
Dit is afhankelijk van de cursus en groepsgrootte. Indien mogelijk wordt (voornamelijk op de tweede lesdag) een uur besteed aan individuele projecten vanuit je werksituatie waaraan je bijvoorbeeld in de week voorafgaand aan de tweede lesdag hebt gewerkt. Met vragen over je projecten op je werk kun je ook tot drie maanden na afloop van de cursus terecht bij de docent via telefoon of mail.
Wil je liever directe begeleiding bij een (groter) project, dan is een in company training meer geschikt. Denk hierbij aan het samen met de docent ontwikkelen van een website of tijdschrift of het opzetten van een digitale nieuwsbrief voor je werkgever.