Docenten

De docenten van Grafische Cursussen werken samen zonder direc­tie of secre­ta­riaat. Wij vormen een 'gilde': vak­mensen die samen top­cursus­sen orga­ni­se­ren op flexibele en efficiënte wijze. Wie vormen dit gilde? Onze opleidingen en cursussen voldoen aan het NRTO-keurmerk en zijn CRKBO-geregistreerd.
logo crkbo-registratie
Angelo Spiler

Angelo Spiler

Streep

Angelo Spiler (Heerlen, 1963) werkt sinds 1990 met Adobe-pro­gram­ma's en heeft tien jaar docent­erva­ring. Hij publiceerde inter­ac­tieve les­boeken over Pho­toshop, InDesign, Muse en Apple Key­note en blogt voor tech­site 42biz. Heeft een brede ken­nis van opmaak- en inter­net­tech­no­logie. Op­rich­ter van het plat­form Gra­fische Cur­sus­sen. Bel of mail Angelo voor meer infor­ma­tie over de jaar­gang­cur­sus­sen of de spe­ci­fieke cur­sus­sen die hij geeft: angelo­­@grafische­cur­­sus­sen.nl.

"Ik heb mij toe­gelegd op het ont­wik­ke­len van gestruc­tu­reerde, multi­me­di­ale cur­sus­sen die zowel span­nend en uiterst leer­zaam als prak­tijk­gericht zijn. Van­daar dat we probleemloos een niet-­goed-­geld-­terug-garan­tie geven voor al onze cur­sus­sen."
06-22 11 77 09
Isaac Lakerveld

Isaac Lakerveld

Streep

Al tijdens zijn bachelorstudie Steden­bouw­kundige Vorm­geving en masterstudie Architectuur, ont­dekte Isaac Lakerveld (Rheden, 1963) zijn passie voor grafische vorm­geving en grafische technieken. Na werkzaam te zijn geweest als Steden­bouw­kundig Vorm­gever (3D) en Docent (gra­fische) applicaties werkte hij bij een typo­grafisch en daarna een groot landelijk bekend ontwerp­bureau. In 1998 startte hij zijn eigen grafisch ontwerp­bureau. Daar werkt hij voor zowel grote nationale als kleinere regionale klanten en realiseert hij huisstijlen, boeken, tijdschriften, info­gra­phics, websites en apps.

"Niets is zo leuk als mijn kennis en passie voor dit mooie vak te kunnen delen met studenten. Van kennis delen en over­dragen, krijg ik zelf ook heel veel terug. Mijn missie is geslaagd als een student enthousiast en voorzien van een stevige basis, op pad kan zich verder in dit mooie vak te ontwikkelen."
06-44 33 27 57
Henk-Jan Panneman

Henk-Jan Panneman

Streep

Henk-Jan Panneman (1968) werkt sinds 1997 in zijn eigen ontwerpbureau aan de meest uiteenlopende ontwerp- en illustratieopdrachten. Daardoor merkt hij steeds weer hoe veelzijdig de ontwerpdiscipline is. Henk-Jan studeerde Grafische Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en Design aan de Jan van Eyk Akademie Maastricht. Maar hij is nooit uitgeleerd. Nieuwsgierig als hij is schrijft hij over de vele fascinerende aspecten van zijn vakgebied blogs en interviews voor zijn beroepsorganisatie.
Henk-Jan geeft zijn kennis ook graag door aan leergierige cursisten. Hij heeft een lesmethode ontwikkeld die is gebaseerd op zijn eigen ervaringen met grafische programma's en breidt dit steeds meer uit. De focus ligt in zijn lessen op praktische toepasbaarheid, zodat cursisten snel zelfstandig kunnen werken.

"Lesgeven houdt je scherp en fris doordat je als vanzelf de nieuwste ontwikkelingen bijhoudt èn doordat cursisten je blik verbreden en vragen kunnen stellen die je zelf nog niet bedacht had. Ik leer zelf graag nieuwe dingen en herken dat bij mijn cursisten; door iets nieuws te leren ontwikkel je jezelf en verruim je je eigen mogelijkheden."
06-25 30 60 38
Boris de Leeuwe

Boris de Leeuwe

Streep

Boris de Leeuwe werkt sinds 2001 als 2d animator en illustrator. Hij begon zijn carrière met een passie voor handgetekende cartoonanimatie waarbij door middel van tekening voor tekening een cartoonfiguur tot leven komt. Met dit ambacht in de vingers specialiseerde hij zich daarna in digitale cut-out animatie. Boris heeft aan diverse (inter)nationale producties gewerkt. Zo werkte hij een aantal jaren in Londen aan de populaire kleuterserie Peppa Pig en als freelance animator voor diverse opdrachtgevers, waaronder de BBC. In Nederland werkte hij onder andere als senior animator bij de tekenfilmserie Woezel & Pip en aan de kindertelefilm Yim en Yoyo.

''Ongeacht met welk medium of softwarepakket ik werk, voor mij is de belangrijkste uitdaging om een geloofwaardig karakter neer te zetten door middel van beweging, mymiek en timing.''
06-19 97 17 18
Joost van der Hoeven

Joost van der Hoeven

Streep

Joost van der Hoeven (1972) studeerde aan de Kunstacademie met als specialisatie computeranimatie. Na deze opleiding ging hij aan de slag als vormgever en inmiddels werkt hij ruim twintig jaar als freelance editor, colorist en animator. Daarnaast geeft Joost trainingen in de vele programma’s die hij zelf gebruikt. Als Adobe Master Trainer voor Premiere Pro en After Effects wordt hij door Adobe ingehuurd om handleidingen voor Adobe te schrijven, zoals know-how-filmpjes over zeer specifieke software-functies. Joost’s specialisatie is workflows waarbij de diverse Adobe programma’s samen werken met andere creative tools, zoals Avid, Final Cut Pro en Resolve. Joost van der Hoeven is Apple Certified Pro en Adobe Certified Instructor. Meer informatie hierover op Animotion.nl.

"Joost is een creatieve ontwerper en een bevlogen trainer. Het geven van trainingen en zelf met de software werken is de ideale combinatie, aldus Joost: “Als je dezelfde problemen tegenkomt als je deelnemers, dan zijn de oplossingen ook veel makkelijker uit te leggen.”
06-26 04 48 71
Amber Pruissen

Amber Pruissen

Streep

Amber Pruissen werkt als zelfstandig grafisch ontwerper (Ontwerpstudio Frips) en geeft les als instructeur bij het ROC West-Brabant. Al jong vond zij haar passie in het creatief bezig zijn en volgde daarom de opleiding Mediavormgever te Breda. Daar leerde zij werken met de Adobe programma’s en werd daar vervolgens zo enthousiast van dat ze er alles van wilde weten. Adobe's grafische pakketten Illustrator, Photoshop en InDesign zijn haar favorieten.

"Ik ben fan van Adobe! Met Illustrator, Photoshop en InDesign kan ik mezelf uren bezig houden. Ik vind het top om tot op de bodem uit te zoeken hoe zo’n programma werkt en wat je er allemaal mee kan! Hoe leuk is het dan dat je deze kennis ook mag doorgeven aan cursisten? Ik vind het inspirerend om mensen nieuwe dingen te leren en als docent blijf je ook altijd kennis opdoen."
06-55 55 74 91
Kim Dijkstra

Kim Dijkstra

Streep

Al in 1995 begon Kim Dijkstra met het bouwen van websites. In die pioniers­jaren van het www bestonden er nog geen opleidingen voor webdevelopers. Door de nieuwste ontwikkelingen op de voet te volgen, was Kim voortdurend aan het leren, en daar is ze nooit mee opgehouden. Ze ontwierp logo’s en drukwerk, maakte websites, webwinkels en interactieve animaties, en werkte als programmeur in meerdere programmeertalen en content-management-systemen (o.a. Wordpress). Sinds 2007 werkt Kim ook als docent, op zowel technisch als creatief gebied. Daarnaast is Kim fotograaf en kunstenaar, in 2014 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze fotografeert in opdracht en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.

“Het combineren van techniek en creativiteit is voor mij tweede natuur. Ik sta er altijd voor open om iets nieuws te leren en steek mensen graag aan met mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme. Het is een groot plezier om kennis over te dragen en leerlingen vooruit te helpen in hun ontwikkeling.”‍
Lya van Beersum

Lya van Beersum

Streep

Lya van Beersum (Rheden 1960) is sinds haar eindexamen aan de Artez werkzaam in de reclamebranche. Zij was creative director bij grote internationale bedrijven en mede-eigenaar van een middelgroot reclamebureau. Op dit moment is ze werkzaam binnen haar eigen ontwerpbureau Bareminded voor concept, vormgeving en tekst. Daarnaast geeft zij les aan de Hoge School van Amsterdam, onder andere in het maken van infographics, visual storytelling, visuele merkidentiteit en redactionele vaardigheden.

“Het blijft inspirerend en boeiend om mijn kennis, vaardigheden en vooral liefde voor het vak door te geven aan een nieuwe generatie. Het is zó leuk om te zien hoe verrast studenten zijn door wat ze in korte tijd al kunnen bereiken. Als een student zegt: ‘Ik had nóóit gedacht dat ik dít zou kunnen maken!’ is dat voor mij het mooiste compliment!”