Chat with us, powered by LiveChat

Cartoon Animaties Gevorderd

785,–
btw vrij
Cartoon Animaties Gevorderd

Cartoon Animaties Gevorderd is een creatieve cursus waarin je leert animeren als een professionele 2d animator. Met de vaardigheden opgedaan in de basiscursus ben je klaar om de verdere technische mogelijkheden van Adobe Animate CC te verkennen. Het zal je helpen animaties te ontwikkelen die niet alleen professioneel en pakkend overkomen maar ook snel en efficiënt gemaakt zijn. Aan het eind van de cursus maak je animaties in een handomdraai, beheers je geluidsmontage in Adobe Premiere CC en heb je een eigen animatiefilm in handen, bijvoorbeeld voor je portfolio.

Is deze cursus voor jou?

Cartoonanimatie Gevorderd is geschikt voor enigzins ‘savvy’ computer creatievelingen die de stap naar bewegend beeld willen maken en dan met name naar bewegende cartoonfiguren. Een voorliefde voor strips en illustratie is een pré. Het is handig als je affiniteit hebt met tekenen maar geen vereiste. Omdat animatie een tijdrovend proces is, wordt geadviseerd in de tussenweek ca. 4 tot 5 uur aan huiswerk te besteden.
Animatie wordt vandaag de dag gebruikt voor tal van communicatieve doeleinden. Denk hierbij aan webseries, commercials, uitleg-animaties of trainingsfilmpjes. Animatie spreekt tot de verbeelding en heeft als voordeel dat het complexe materie op een simpele manier kan uitleggen.
 Ben je grafisch vormgever en zoek je naar een manier om beweging in jouw werk in te zetten? Ben je een jong aanstormend talent en had je altijd al een webserie willen beginnen? Ben je als marketeer op zoek naar een persoonlijke aanpak voor een sales pitch? Of ben je gewoon benieuwd hoe animatiefilm wordt gemaakt? Dan is dit een geschikte cursus voor je.

Wat leer je?

In Cartoon Animaties Basis heb je met de 'frame-by-frame' techniek een goede basis gelegd om simpele handgetekende animaties te maken. In deze cursus Cartoon Animaties Gevorderd ga je een stap verder door het rijke scala aan technische mogelijkheden van Adobe Animate CC te verkennen. Je zult aan de hand van oefeningen en een eigen animatiefilmpje leren hoe je een cartoonfiguur met zogenaamde 'motion-tweens' in beweging zet. Dit is een techniek waarbij de computer jou werk uit handen neemt door zelf bewegingen toe te voegen. Verder leer je met een paar simpele tips en tricks om een cartoonfiguur te ontwerpen dat er grappig en strak uit ziet. Tot slot leer je een cartoonfiguur te laten praten. Het resultaat is een professioneel ogend filmpje dat ook nog eens snel en efficiënt is gemaakt. Je pitcht je ideeën aan medecursisten waardoor je snel leert en geïnspireerd raakt. Deze cursus is een echte aanrader als je eerder al de basiscursus hebt gevolgd en je je verder wilt ontwikkelen. De basis en gevorderde cursus zijn ook los van elkaar te volgen: het is niet per se noodzakelijk om eerst de basiscursus te doen. Wel ligt het instapniveau van de gevorderde cursus iets hoger.

Onderwerpen

 • Introductie Adobe Animate CC
 • Character design, kleuren, inkten en schaduw
 • Symbols
 • Motion-tweens
 • Camerabewegingen
 • lipsync
 • Klassieke animatietheorie
 • Emoties en lichaamstaal
 • Storyboard
 • Introductie Adobe Premiere
 • geluid monteren en zoeken

Wat heb je nodig?

Hard- en software

Tijdens de lessen werk je in principe op je eigen laptop (Windows of MacOS). Je hebt een Adobe-CC-licentie nodig om Animate en Premiere Pro op je laptop te installeren. Bij huur van een laptop is dit inbegrepen. Het is het makkelijkst als je de Engelse versie installeert. Het werken met een muis is mogelijk maar niet aan te raden. Een tekentablet is wel gewenst. Instapmodellen zijn de Wacom Bamboo of Wacom Intuos. Zorg dat alle drivers voor aanvang van de cursus geïnstalleerd zijn. Er is een klein aantal tablets beschikbaar voor verhuur.

Benodigde voorkennis

Een voorliefde voor strips en illustratie is een pré. Het is fijn als je affiniteit hebt met tekenen en grafische programma’s maar geen vereiste. Deze cursus is op mbo/hbo werk- en denkniveau.

Startdatum
datum
sessies
Tijdstip
Plaats
Thu
24
October
Oct
.
2024
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Tue
22
April
Apr
.
2025
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Utrecht
Thu
23
October
Oct
.
2025
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Mon
13
April
Apr
.
2026
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Wed
28
October
Oct
.
2026
2 dagen
10.30 u – 17.00 u
Amsterdam
Ik meld me aan
Ik meld me aan